Skor för plattfot

Plattfot är när fotvalven saknar eller har minskat böjning, vilket kan leda till obehag och smärta. Det blir svårare att gå balanserat eller att gå alls. Det underlättar om man har rätt typ av skor för plattfot. Våra skor är specialdesignade för att ge extra stöd och avlastning. New Feet har alla möjliga typer av skor för plattfot och råd och tips på hur du kan förebygga detta problem.

Skor för plattfot

Hur kan skor för plattfot göra skillnad?

Skor är inte bara till för att skydda våra fötter mot vassa och hårda saker när du går. De hjälper oss också att gå stabilt och underlättar för fötter, knän och ben. Det viktigaste är att det inte är dina fötter som ska anpassa sig efter skorna, utan skorna ska passa just dina fötter för att få det bästa skyddet. Om du har skor som inte är bra för dina fötter eller om du går för mycket på hårda ytor utan bra skor, kan det leda till plattfot.

LÄR DIG MER OM PLATTFOT
OCH FOTÖVNINGAR HÄR
Damsandal med twå kardborreband och justerbar hälrem

Damsandal med twå kardborreband och justerbar hälrem

Sportiga snörskor med blixtlås - för damer

Sportiga snörskor med blixtlås - för damer

Damloafer med resår i båda sidorna

Damloafer med resår i båda sidorna

Damsandal med halvöppen hälkappa og tre justerbara remmar

Damsandal med halvöppen hälkappa og tre justerbara remmar

Vad är speciellt med skor för plattfot?

Våra skor för plattfot är designade med plats för Korrektor® skoinlägg.

Ett inlägg kan göra stor skillnad om du har plattfot, eftersom de ger stöd, avlastning och även korrigerar dina fötter så att smärtan och obehaget minskar. Korrektor® finns i flera olika varianter så att du kan hitta det som passar just din fot. 

Det är också viktigt att det är gott om utrymme i skon och att det finns gott om justeringsmöjligheter för att förhindra att foten klämmer och möjliggöra individuell anpassning för en säker och bekväm passform.

Stil och komfort

Vi har skor för plattfot för både damer och herrar, och de är designade med fokus på fotanatomin och preferenser när det gäller stil. Det finns många olika modeller och stilar till alla anledningar !