Vanliga frågor

Att välja rätt storlek kan alltid vara svårt. Det kan också vara så att du väljer olika storlek beroende på om det är en sandal – sko eller stövel. En riktigt bra idé är att ta ut innersulan och placera foten ovanpå. På så sätt kan du enkelt kontrollera om det är rätt storlek. Sulan ska vara ca 8-10 mm längre än foten. Du måste komma ihåg att dina fötter blir längre när du går. New Feet använder många olika läster för att uppnå mångsidig passform.

 

New Feet använder olika läster. Vi har delat upp dem i smala (S) Medium (M) och Wide (W) Våra snören är breda och har mer volym jämfört med andra skor, så en smal läst i belastningsgrupp S är bred i förhållande till vanliga skor. Tänk på att skor med Orthostretch® ger extra utrymme. Det är alltid en bra idé att ta ut sulan ur skorna och placera foten ovanpå för att se om den är tillräckligt lång och bred för din fot.

De olika typerna av skinn och läder är ett organiskt material och behöver därför skötas. Det gäller kalvskinn, mocka, nubuck, oljad hud och getskinn. Alla ska impregneras före användning - vi rekommenderar impregnering med olja och UTAN silikon. Du kan även ge dem neutralt läderfett som ger dem en bra lyster. De blir lite mörkare direkt efter behandlingen, men det jämnar ut sig efteråt. Det är viktigt att vårda dina skor löpande så att de blir lite feta och inte torkar ut.


Textilskor (mesh) och stickat är också en bra idé att impregnera innan de används, eftersom de är mer smutsavvisande. Du behöver en produkt designad för syntetiska och textila material.

Ja, vi säljer direkt till dig som slutanvändare – och vi säljer våra skor genom våra kvalificerade återförsäljare.

> Du hittar våra återförsäljare här

Ja du kan ta sulan ur ALLA våra skor. Detta gäller även sandaler. De sitter fast med kardborre och sitter därför fast mer än i skor och stövlar. Ett bra knep är att ta tag i mitten av sulan (vid fotvalvet) och sedan lossa tån eller hälen.

Ja, alla våra sulor kan tvättas för hand. De tål inte att komma in i tvättmaskinen. Ta ur sulan ur skorna och använd till exempel milt rengöringsmedel i ljummet vatten. Använd en trasa eller borste och rengör sulan. En riktigt bra idé att skölja av med rent vatten på slutet så får du bort eventuella tvålrester. Torka väl med en handduk och lägg dem sedan för att lufttorka. Det är viktigt att de är helt torra innan du sätter dem i skorna igen.

 

Fötter är olika och därför görs de extra långa för den som till exempel har svullna fötter, höga anklar eller liknande. Överskottet kan skäras bort.

Du kan enkelt korta av dina kardborreband om de är för långa. Använd bra sax - klipp gärna i sömmen på fältet som ska bort - så har du något att "springa efter" så du får ett bra avstånd till sömmen som finns på nästa fält och du kan runda den på ett trevligt sätt. Om du är osäker på hur du ska klippa, titta här.

Du är också alltid välkommen att besöka någon av våra återförsäljare om du är osäker på hur du ska klippa remmen.