Vårt hantverk - skor baserat på den ortopediska traditionen

Hos New Feet konstruerar vi skor baserat på den ortopediska traditionen, där komfort och skydd av det muskuloskeletala systemet är det primära målet. Det är denna tradition och detta hantverk som är kärnan i New Feets unika skokoncept.

Vårt Hantverk By NewFeet

#VårtHantverkByNewFeet

Den ortopediska traditionen

Innan vi fick industriell massproduktion av skor tillverkades våra skor för hand av skomakaren. Kunderna fick sin egen anpassade modell av sina fötter. Modellen kallas en läst - och är unik för varje person. Detta sätt att tillverka skor används fortfarande inom ortopedindustrin.

I Danmark har vi en lång tradition av att utbilda ortopediska skomakare. Ortopediska skomakare har skapat en unik upplevelse av att bygga specialskor, kombinerat med att se till att skorna är anpassade till patientens anatomi och sjukdomstillstånd.

Ortopediska skomakare arbetar nära olika yrkesgrupper på sjukhus och terapeuter, till exempel när en patient med diabetiska fotsår måste få så kallade terapiskor utvecklade direkt efter en behandling.

Det kräver mycket kunskap och erfarenhet att säkerställa rätt skor för denna typ av fotsjukdom. New Feet bygger skor enligt samma principer som de ortopediska skomakarna - men vi har inte en läst för varje person - i stället har vi många läster, så det är lätt att hitta en form som passar din fot.

Samtidigt ser vi till att våra skor har många möjligheter till justeringar så att du får en riktigt bra passform.

Den ortopediska traditionen
Strobelkonstruktion: som en fot i en strumpa

Strobelkonstruktion: som en fot i en strumpa

Många av oss tänker inte på det dagligen, men en sko har faktiskt en komplex storlek med många dimensioner. På New Feet brinner vi mycket för hur vi bygger våra skor. Det gör vi inte av en slump. Vi använder den så kallade Strobel-konstruktionen, som ger oss möjlighet att bygga in stabilitet i hälen och ge flexibilitet i framfoten.

Vi syr ihop överdelen och mellansulan som en handske innan den monteras på yttersulan.

Olika läster för olika fötter

 

Det är avgörande att skon passar fotens bredd och mått. Storleken på skon baseras främst på fotlängden, men vi har väldigt olika fötter, från smala till breda fötter och olika vrister, anklar osv. Därför har vi hos New Feet under många år utvecklat ett unikt system för olika läststorlekar.

För enkelhets skull har vi grupperat dessa läster i tre kategorier: S - M - W

 

Olika läster för olika fötter
Hållbara skor

Hållbara skor

På New Feet är vi medvetna om vår gemensamma miljö. Det är avgörande för oss att utveckla och tillverka skor som har minsta möjliga påverkan på miljön. Alla komponenter i skorna tillverkas i EU och i enlighet med EU-standarder och miljökrav.

 

  • Vårt läder och våra råvaror: Vi använder endast färgat läder från EU. Inom EU har vi ett antal miljökrav som säkerställer att vårt läder garvas på ett ansvarsfullt sätt.
  • Förpackning: Våra skokartonger och förpackningar är alla tillverkade av återvunnet, återvinningsbart material.
  • Produktion i Portugal: På fabrikerna i Portugal, där New Feet-skorna tillverkas, säkerställer vi goda arbetsförhållanden för de anställda och vi har kortare transportvägar till Skandinavien än om produktionen legat t.ex. långt österut..
  • Mindre överproduktion: Vi producerar kontinuerligt i små seriestorlekar, så vi undviker överproduktion av skor.
  • Slitstarka skor: New Feet-skor är utformade för att vara hållbara. De är gjorda i kvalitetsmaterial utifrån och in, med tanken att skon ska hålla länge. Sammantaget tänker vi varje dag på att lämna ett så litet avtryck som möjligt på vår natur och miljö och vi strävar efter att använda de tillgängliga materialen, som produceras utan att det påverkar koldioxidbalansen. 
Hållbara skor
Designade i Danmark - producerade i EU

Designade i Danmark - producerade i EU


Vi arbetar med ett antal av Europas mest kompetenta råvaruleverantörer och producerar våra skor på utvalda skofabriker i Portugal, som har många års erfarenhet av produktion av ortopediska skor.

Vår historia

 

New Feet startade 2004 på med utgångspunkt i ett projekt i samarbete med Bispebjerg-sjukhusets kunskapscenter för sårläkning. Resultatet blev en serie skor och sandaler för sårpatienter. Denna första serie professionella skor har varit utgångspunkten för efterföljande projekt som särskilt har fokuserat på fötternas välbefinnande och hälsa.

Idag är New Feet starkt representerat på de nordiska och på utvalda europeiska marknader.

Företaget har sitt huvudkontor i Randers och är 100 % danskägt.

FOTO: Ortopedskomakare Kim Pedersen, som är en av grundarna av New Feet, är för närvarande chef för företaget.

Vår historia
Vårt nätverk

Vårt nätverk

 

På New Feet tror vi att vi når längst genom att ingå starka, långsiktiga samarbeten med fokus på ömsesidig framgång.

Under åren har New Feet fått en djup kunskap och förståelse som vi ständigt integrerar i våra skor och i service till våra kunder och återförsäljare.

 

Våra professionella terapeuter

Våra professionella terapeuter

En betydande del av vår framgång har uppnåtts genom samarbete med professionell personal på sjukhus, fotterapeuter och ledande specialister inom det ortopediska området.

 

Våra återförsäljare

Våra återförsäljare

Dessutom har vi ett långvarigt och nära samarbete med våra många återförsäljare, som varje dag gör ett enormt arbete för att hjälpa kunder och användare av New Feet att få rätt individuell lösning. Alla fötter är olika.

Våra New Feet-användare

Våra New Feet-användare

Sist men inte minst är vi superstolta över vårt nätverk av trofasta och lojala användare av New Feet-skor. Vi är mycket tacksamma för att du har valt att gå i våra skor. Vi hoppas att det ger dig daglig livskvalitet och välbefinnande för dina fötter.