Unik insida - foder och sömmar

Skons insida betyder mycket för komforten. New Feet ägnar särskild uppmärksamhet åt materialen som är i kontakt med din hud. Våra fodermaterial är därför hållbarhetscertifierade.

Skons insida betyder mycket för komforten

New Feet har utvecklat en speciell teknik för att undvika invändiga sömmar i skon. Det gör vi primärt därför att vi har fokus på diabetiker och vill undvika friktions- och tryckskador på fötterna.

Skons insida betyder mycket för komforten
OnSteam® lining

OnSteam® lining

OnSteam®-foder kallas också tekniskt läder, eftersom det allmänt upplevs som läder. Det är ett mikrofibermaterial som möjliggör 6 gånger så stor fukttransport som läder och som absorberar fukt snabbare. Resultatet är bättre komfort i skor som känns torra. Materialet har en antibakteriell effekt och är hållbarhetscertifierat. För diabetiker har OnSteam® den stora fördelen att det inte blir hårt eller knarrar, vilket läder kan göra över tid. OnSteam® produceras utan att det påverkar CO2-balansen.

Picos®

Picos © är vårt varma och torra foder.

  • Hudvänligt och lämpligt för diabetiker
  • Materialet lamineras med ett vattenavvisande membran
  • Värmeisolerande och fukttransporterande
  • Hållbart

Picos® produceras utan inverkan på CO2-balansen.

Picos®
Mesh

Mesh

Mesh är ett sportigt foder som andas. Det är hållbarhetscertifierat och mycket bekvämt för foten.

Mikrofiber

Mikrofiber används främst i vår professionella kollektion, där mikrofiberns lågfriktions- och hållbarhetsegenskaper är viktiga.

Mikrofiber