Köp- & leveransvillkor

Dessa försäljning- & leveransvillkor används vid köp av varor på www.new-feet.se

www.new-feet.se ägs av
New Feet Medical Footwear A/S, 
Langelandsvej 6,
DK-8940 Randers SV,
CVR-nr. DK27508723,

Telefon . +46 08-44 68 20 40, mail: kundservice@new-feet.se.
 
Avtalen ingås på svensk. 

Ångerrätten gäller bara för privata konsumenter som handlar via  www.new-feet.se. 

Betalning & leverans 

Dessa betalnings- och kreditkort kan användas:
  • Klarna
  • Visa
  • MasterCard
Vi använder Klarna som leverantör av vår kassa. Detta innebär att vi kan komma att dela dina personuppgifter såsom kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna när kassan laddas, för att Klarna ska kunna hantera ditt köp. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.
 
Pengarna dras av på kortet när varan skickas i väg. 
 
Om du har beställt flera varar, och en av vararna er i restorder, dras inte pengarna av kortet förrän varan skickas i väg. Det kan aldrig dras av ett större belopp än det som du har godkänt vid köpet. 
 
Priserna er specificerade i svenska kronor. 
 
Förutom priset tilläggs evt. pris för frakt. Du väljer fraktform i slutet av beställningen. Betalningsavgift kan komma i tillägg, beroende på den valda betalningsformen.   
 
Vi levererar gratis till dig och du kan få leverans till hela Sverige.
 
Du kan välja följande leveransmetoder
 
Schenker Packe Shop
Du väljer vilken Schenker Packe Shop vi skal leverera till och du får ett E-mail/SMS när du kan hämta ditt paket. Detta kan göras under packeshoppens öppettider. 
 
PostNord MyPack Collect
Du bestämmer vart vi skal leverera paketet och du får ett meddelande när du kan hämta ditt paket. Detta kan göras under affärens öppettider. 
 
PostNort Mypack Home
Vi skickar paketet hem till dig direkt.
 
Vi levererar varan 1- 5 vardagar efter ditt köp.
 

Ångerrätt 

Du har alltid rätt at ångra ditt köp innan 14 dagar.

Om du har köpt flera varar på en order, kan du välja att ångra på några eller alla varar. Se vänligen om återbetalning av leveranskostnader nedan.

Ångerrätten gäller 14 dagar efter den dagen där du eller en annan person som du har vald (dock inte transportören) mottagit varan. 

Om du har beställt flera varar på en order och vi inte kan leverera vararna på samma tid, gäller ångerrätten från den dagen där du eller en annan person som du har vald (dock inte transportören) fysiskt mottagit den sista varan.  

Om ångerrätten slutar på en semester, lördag, nationaldag, julaftonsdag eller nyårsafton, utsätts rätten till nästa vardag.

Så utöver du ångerrätten

Om du vill ångra köpet ber vi dig meddela oss detta skriftligen innan ångerfristen löpt ut, antigen genom att skicka ett mail till vår kundservice på kundservice@new-feet.se eller via New Feet Medical Footwear A/S, Langelandsvej 6, DK-8940 Randers SV, 
+46 08-44 68 20 40 eller genom att använda ångerrättsformulären.
 
Du kan också skicka ett mail via vår hemsida 
https://www.new-feet.com/swift/standard-cancellation-form. 
 
Om du gör så, kvitterar vi straks pr. mail for mottagning av din ånger. Du kan inte ångra genom att neka att motta varan eller att inte hämta den utan att du samtidigt ger oss besked om att du ångrar. Ångerrätten gäller om du skickar ditt meddelande om att du ångrar innan ångerrätten utlöpt.
 

Returnering av varan och returkostnader

Om du ångrar ditt köp måste du skicka varan till oss utan onödig försening och senast 14 dagar efter du har meddelat oss att du ångrar köpet. Tidsfristen är uppfylld om du returnerar vararna innan utloppet av de 14 dagarna. Varar kan inte levereras med efterleverans eller utan leverans.
 
Vi betalar utgifterna i samband med returleverans av varan. 
 
Vararna kan returneras genom samma transportör som levererat dina varar genom att använda retursedeln som följde med ditt paket. Hanteringen av den returnerade varan framskyndas,  om du fyller i retursedeln med namn, adress, ordernummer, orsaken till returen.
 

Återbetalning av pengarna vid returnering

När du ångrar återbetalar vi alla betalningar från dig, inklusive eventuella leveranskostnader. Detta gäller dock inte om du har valt en annan leveransform till returen än den som vi erbjuder.
 
Vi återbetalar beloppet utan onödiga förseningar och senast 14 dagar efter det datum som vi fått meddelandet om din ånger av köpet. Vi kan dock hålla tillbaka återbetalningen tills vi mottagit vararna retur eller tills du har skickat oss dokumentation på att du skickat retur vararna. 
 
Vi återbetalar genom samma betalningsmetod som du använde ved den ursprungliga transaktion, om inte du uttryckligen har accepterad annat. Oavsett påläggs inte du någon form av avgifter som ett resultat av återbetalningen.
 

Provning av varan och emballage 

Du är bara ansvarig för en möjlig försämring av varans värde som beror på annan hantering av varan än den som är nödvändig för att fastställa varans egenskaper och det sättet som den fungerar på. Du kan vanligtvis undersöka varan på samma sätt som man kan och får i en butik, men du får inte börja använda den.

Om du har använt den på ett sätt som man inte får eller kan i en butik eller som i vår bifogade guide och vi inte kan sälja den igen, har vi rätt att dra av en summa på det belopp som vi återbetalar.

Prisavdraget skal motsvara den värdeminskning som skett jämfört med varans ursprungliga värde i nyskick.
Om inte varan länger har ett handelsvärde återbetalar vi inte köpesumman. 

Varan skal alltid skickas i originalförpackning om du fått med sådan vid köpet, t.ex. skokartong eller skopåse. Originalförpackningen skal vara i ursprungligt skick. Varan skal skickas retur inom 14 dagar räknat från att du meddelat oss att du vill utöva din ångerrätt. Du bör dessutom säkerställa dig att varan är säkert packat när du skickar retur den. Du är ansvarig för  paketet/vararna tills vi mottagit den.

Reklamation – om det är något fel på varan

Som konsument har du rätt att inom tre år från köpet reklamera varor som är felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftning.  

Du har rätt att inom tre år från köpet reklamera varor som är felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Skulle du få en defekt, fellevererad vara eller om det är något annat som avviker från din beställning så kontakta vår kundservice kundservice@new-feet.se, så snart felet upptäcks. Reklamationer som görs inom två månader från det att du upptäckt felet ska alltid anses ha lämnats i rätt tid.

Vid reklamationer använd den bifogade retursedeln som kommer i paketet, glöm inte att ange orsaken till reklamationen. När reklamationen godkänts av oss kommer vi att återbetala dig det du betalt för den felaktiga varan.

Kom ihåg att varan alltid måste skickas i försvarlig emballage och få ett kvitto för försändelse. Göm detta kvittot inkl. uppgifter om fraktkostnader och gärna track/trace-nummer.

Klagomål

Om du önskar skicka klagomål kan du göra detta på följande adress: 
Center for Klageløsning, Nævnenes Hus, Toldboden 2, DK-8800 Viborg eller på www.forbrug.dk.