OrthoStretch®, skinntyper och material

Utvecklingen av skor är nära kopplad till tillgången till de senaste komponenterna och materialen. Därför arbetar New Feet nära tillsammans med några av marknadens mest innovativa komponenttillverkare.

Skinn

Skinn

Vi använder endast genomfärgat premiumskinn. Skinnet är mjukt och flexibelt och garvat enligt EU:s direktiv för utsläpp av färgämnen och kemikalier.

Mikrofiber m.m.

Mikrofiber m.m.

Förutom vårt mjuka skinn använder vi nu också hudvänlig mikrofiber - materialet är mycket hållbart och vattenavvisande - och det är hållbarhetscertifierat på samma sätt som våra textilier och mesh.

Ull

Ull

Vi använder tovad ull till några av våra tofflor. Ullen är filtad så att den blir mer hållbar. Flera av färgvarianterna erhålls genom att sortera ullen i fårens naturliga färger.

 OrthoStretch® är som en handske för din fot

OrthoStretch®

En speciell egenskap hos skor med OrthoStretch® är att skorna uppnår extra flexibilitet i framfoten. OrthoStretch® är som en handske för din fot. Våra fötter är olika. Därför måste New Feet-skor kunna anpassas till dina individuella behov. Skor med stretch är extremt bekväma och kan bäras av alla som värdesätter komfort.

Hög komfort

Hög komfort

Vill du ha skor där inget klämmer - men där du fortfarande har en känsla av att skon passar bra utan att strama - då är OrthoStretch® rätt val.

Hallux valgus

Hallux valgus

Fötter med knölar behöver utrymme. Men samtidigt behöver du skor som sitter bra på foten. OrthoStretch® ger flexibilitet runt knölen.

Hammartår

Hammartår

En fot med hammartår behöver gott om plats över tårna. OrthoStretch® ger utrymme - utan att skorna behöver vara extra höga.

Diabetes

Diabetes

Personer med diabetes måste ägna stor uppmärksamhet åt fötterna. OrthoStretch® följer fotens rörelser och minskar risken för hård hud och tryckskador.