En skor konstruktion som ger möjligheter

New Feet har sin bakgrund i den ortopediska traditionen. Vi har valt att bygga våra skor med en Strobel-konstruktion. Strobel-konstruktion är den tekniska termen för den konstruktion som används i den ortopediska världen. Vi syr ihop överdelen och mellansulan som en handske innan vi monterar dem på yttersulan.

Strobel handskkonstruktion

För att de ska kunna fylla de viktiga funktionerna väljer vi att bygga våra skor med en Strobel-konstruktion. Strobel-konstruktion är den tekniska termen för den konstruktion som används i den ortopediska världen. Vi syr ihop överdelen och mellansulan som en handske innan vi monterar dem på yttersulan.

Strobel-konstruktionen ger oss möjlighet att bygga in stabilitet i hälen och ge flexibilitet i framfoten.

Konstruktionen ger oss också perfekta möjligheter att använda stretchmaterial. Se mer under OrthoStretch®. Vi integrerar en led i yttersulan för att uppnå önskad stabilitet.

Strobel handskkonstruktion
Vad är en led?

Vad är en led?

En led är ett sätt att göra yttersulan stelare.
Vi gjuter in den i yttersulan för att säkerställa stabiliteten i hälpartiet. 

Ledens styrka och storlek är avgörande för hur stabil skon blir.

Normalt sitter leden inte i framfoten, eftersom vi vill att framdelen ska vara flexibel. Men om det gäller skor med styv gångfunktion kan leden gå igenom hela sulans längd.

Passform

För att du ska kunna gå så bra som möjligt måste skorna passa din fot - och eftersom fötter är olika måste vi också erbjuda flera passformer - flera läster. Därför kommer du att upptäcka att vi har flera olika yttersulor - yttersulor och läster måste passa ihop. Vanligtvis är den största skillnaden mellan lästerna själva formen och bredden på framfoten och runt fotvalvet.

Passform
Stabilitet

Stabilitet

Vi lägger stor vikt vid att hälen hålls väl på plats och att yttersulan inte är för mjuk och instabil när du går. Strobel-konstruktionen gör det möjligt för oss att integrera en stabiliserande led i yttersulan. På så sätt undviker vi att sulan vrids och böjs i den bakre delen när du går. Detta stöds av att vi använder överdimensionerade hälkappor och gör dem i ett termoplastiskt material så att de eventuellt kan anpassas exakt till din häl.

Flexibilitet

Vi har alla olika krav på gången - därför har vi yttersulor med olika flexibilitetsnivå i främre delen av foten. Strobel-konstruktionen kan användas med flera typer av yttersulor med olika grader av flexibilitet. Olika fötter behöver olika yttersulor.

Fit
Stötdämpande innersulor

Stötdämpande

Vi måste alla skydda vår rörelseapparat för stötar från hårda ytor. I ett modernt samhälle är de flesta hänvisade till att förflytta sig på hårda ytor. Eftersom yttersulorna måste ta hand om en stor del av skons stabilitet är de inte lämpliga att samtidigt ta hand om större delen av stötdämpningen. Lösningen är att placera stötdämpningen inuti skorna. Vi har valt det bästa materialet från medicinsk industri för stötdämpning i våra Protektor®-inläggssulor.

Fötterna känns som nya